EXCLUSIVITATE | F-35, cel mai performant multirol. Reportaj în baza aeriană a puşcaşilor marini din Yuma, Arizona

Cele mai performante avioane multirol americane intrate recent în uz au adunat deja peste 70 de mii de ore de zbor. Potrivit producătorului Lockheed Martin, în doar câţiva ani au fost pregătiţi peste 300 de piloţi de F-35 şi peste 3.000 de mecanici şi ingineri. O echipă a Ştirilor TVR a fost într-o bază a puşcaşilor marini din Arizona şi a filmat performantul avion. Un reportaj în premieră şi în exclusivitate de Adelin Petrișor și Romeo Stancu.

25 Aprilie 2017, 22:19 Știrile TVR |
F-35, cel mai performant multirol
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Baza aeriană a puşcaşilor marini din Yuma, Arizona.

Aici aparatele F-35 au fost operaţionalizate de aproape 2 ani. Unitatea are deja mulţi piloţi cu sute de ore de zbor.

Chris Brandt are 35 de ani şi este maior. Iniţial, el a adunat 1.100 de ore de zbor cu Harrier-ul. Acum are deja 200 de ore cu F-ul 35.

"Noile softuri şi noii senzori ai acestui avion reprezintă un uriaş pas înainte. F-35 se şi pilotează mult mai uşor. Pilotul este degrevat de multe sarcini, dacă mă gândesc cum era înainte. Era frumos să zbori cu Harrier-ul, însă te întrebuinţai serios, totul era manual. La F-35 eşti ajutat de calculator şi e deci mult mai uşor", subliniază mr. Chris Brandt.

Lockheed Martin produce F-35 în 3 variante: A, cu decolare şi aterizare normale. B, decolare scurtă şi aterizare pe verticală şi C, varianta pentru portavion.

Până acum au ieşit pe poarta fabricii peste 180 de avioane. Cel mai mic preţ, pentru versiunea A, este de 100 de milioane de dolari per aparat.

Avionul are o amprentă redusă pe radar şi poate zbura cu aproape 2.000 de km/h.

Puşcaşii marini americani folosesc varianta cu aterizare pe verticală şi vor avea în viitor peste 300 de astfel de aparate.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI