EXCLUSIV Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre refugierea lui Darius Vâlcov în Italia: Chiar astăzi, la un JAI informal din Spania, un secretar de stat a ridicat această problemă și partea italiană s-a arătat disponibilă la dialog

21 iulie 2023, 17:31

Din punctul meu de vedere, cred că această problemă trebuie pusă pe tapet, a fost discutată, va fi discutată, chiar astăzi, la un JAI informal din Spania, unul din colegii mei, secretar de stat, a ridicat această problemă și partea italiană s-a arătat disponibilă la dialog, a declarat vineri ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în exclusivitate, la TVR Info. Sper să fie un dialog tehnic, dublat ulterior de o discuție la nivel politic, astfel încât, consolidarea cooperării judiciare să ducă la o soluție eficientă pentru ambele state.

Alina Gorghiu a mai spus că e nevoie de această cooperare judiciară între România și statul italian și că este foarte important să facilităm această comunicare, să avem un dialog constant cu țări ca statul italian, unde, din nefericire, au existat câteva cazuri de persoane cu cetățenie română condamnate în România definitiv care și-au găsit acolo refugiul.

Ministrul Justiției a adăugat că sunt și alte state din UE care se confruntă cu situații similare, România nu este un caz singular, dar a asigurat că suntem activi, suntem implicați, de aceea și avem, de exemplu, pentru Republica Italiană, și mulțumesc pe această cale, pentru activitate, doamnei procuror Laura Ceh, avem desemnat magistratul de legătură între România și Italia pentru a facilita această cooperare cu omologii italieni. Magistrații de legătură fiind desemnați în temeiul unui acord bilateral. Vom arăta deschidere pentru dialog bilateral la acest nivel care să servească în mod eficient intereselor justiției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite