CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA

EXCLUSIV. Viața șoferilor români de tir pe șoselele din Europa

Şoferii români de TIR sunt printre cei mai apreciaţi din Europa. Sunt serioşi, conduc săptămâni la rând fără să se plângă şi se adaptează în orice condiţii. Provocările sunt multe însă, mai ales de când a început epidemia. Găsesc cu greu locuri în care să se spele sau să mănânce, iar imigranții au împânzit parcările şi dau buzna peste şoferi chiar în cabina camioanelor. Colega noastră Oana Dobrescu ne dezvăluie cum arată viaţa şoferilor români, într-un reportaj în exclusivitate pentru Ştirile TVR.

18 Iulie 2021, 20:50 |

Înainte de a pleca în cursă, șoferii români își fac aprovizionarea pentru câteva săptămâni. Din cauza timpilor de oprire, nu găsesc întotdeauna deschise restaurantele din parcările destinate tirurilor, așa că sunt pregătiți cu aragaz, tigăi și toate ingredientele pentru a-și pregăti singuri mâncarea.

Toată acțiunea nu a durat mai mult de o jumătate de oră. Sunt bine organizați, pentru că timpul de odihnă e foarte important. Marian ne-a arătat cabina în care petrece mai mult timp decât acasă cu familia. Ține mult la curățenie și se descalță înainte de a intra, pentru că nu e doar un loc de muncă, ci și spațiul în care doarme și își ține toate lucrurile.

Somnul nu e atât liniștit, pentru că niciodată nu știi cine poate intra peste tine în cabină.

Viața șoferilor de tir nu e ușoară și se bucură când au ocazia să întâlnească alți colegi români în parcări, chiar și pentru scurt timp.

Șoferii români de TIR stau plecați de acasă și câte 3 săptămâni, timp în care gătesc și mănâncă în parcare, dorm cu frică în cabina tirului și se spală pe unde apucă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 22°C
IASI 13°C 17°C
CLUJ 14°C 16°C
CONSTANTA 16°C 21°C
CRAIOVA 18°C 24°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI