EXCLUSIV Vacanţele în Spania s-au scumpit cu aproape 25 la sută

15 iulie 2022, 18:39

Spania nu duce lipsă de turişti. Dorinţa oamenilor de a călători după doi ani de restricţii depăşeşte nivelul de trai tot mai scump. De la începutul anului peste 23 de milioane de străini au vizitat Peninsula Iberică şi au lăsat în jur de 12 miliarde de euro.

Destinaţiile preferate sunt Insulele Baleare, Catalonia şi Andalucia.

Dacă vă gândiţi să călătoriţi în Spania în luna august şi nu v-aţi hotărât asupra destinaţiei, trebuie să aveţi în vedere ca pentru o săptămână de vacanţă veţi plăti în medie 1464 de euro.

Cea mai ieftină destinaţie este Santa Cruz de Tenerife unde veţi plăti cu 40 la sută mai puţin decât media naţională, urmată de Gran Canaria şi Sevilla. La polul opus, Palma de Mallorca este cea mai scumpă destinaţie.

Unii turişti apelează la diferite trucuri pentru a cheltui mai puţin.

Creşterea preţurilor este un efect direct al inflaţiei aflate la cel mai înalt nivel în Spania din ultimele 4 decenii.

În Spania sunt 17 comunităţi autonome ceea ce face ca rata inflaţiei să varieze de la o regiune la alta. Cea mai mare valoare de 12,7 la sută se înregistrează în Castilla la Mancha, ţinutul lui Don Quijote, pe când inflaţia în insulele Canare este de 8,5 la sută, iar în capitala Spaniei 9,5 la sută.

Cazările sunt cu 20 la sută mai scumpe faţă de anul trecut, iar o masă la restaurant costă în medie cu 7 la sută mai mult.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite