EXCLUSIV Un român din Grecia, despre accidentul de tren în care au murit zeci de persoane: Încă nu se știe exact cauza, dacă e vorba de eroare umană sau a sistemului informatic

1 martie 2023, 13:37

Cosmin Vasile: „Situația este în continuare destul de tragică la fața, sunt foarte multe echipe intervenție. Drumul național de acolo din zonă este închis. E plin de ambulanțe, echipaje care continuă să intervină. Se încearcă eliberarea căii ferate pentru a putea fi reluat și traficul. Exact deasupra căii ferate circulă autostrada, cine trebuie să meargă de la Atena spre Salonic sau invers, cu mașina se face fără probleme, doar drumul național aflat dedesubt, lângă calea ferată, e blocat. Încă nu se știe exact cauza, cum s-a ajuns la această eroare, dacă e vorba de  o eroare umană sau de o eroare a sistemului informatic care gestionează calea ferată. E ruta cea mai circulată, trenul nu e atât de folosit aici în Grecia, e vorba de ruta principală între Atena și Salonic. Vorbim de cetățeni de aici, turiști în această perioadă nu-s în Grecia.”

Cel puţin 38 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 85 au fost rănite marţi noaptea, în coliziunea dintre un marfar şi un tren de pasageri, care făcea legătura între Atena şi Salonic, în Grecia. În urma impactului, vagoanele au luat foc. Este cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728875; +30 210 6728879, și al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena +30 6978996222 și al Consulatului General al României la Salonic +30 6906 479076.

CITIȚI ȘI Grecia: 38 de morţi şi 85 de răniţi după ciocnirea a două trenuri între Atena și Salonic. MAE: Nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite