EXCLUSIV Tot mai mulţi români din Spania îşi fac asigurări de repatriere în caz de deces

30 mai 2022, 17:00

Teodor locuieşte cu soţia în Spania de aproape 20 de ani şi au împreună 3 copii. El şi-a făcut o asigurare de repatriere pentru toţi membrii familiei.

Teodor Avasâlcăi, român stabilit în Valencia: Moartea face parte din viața noastră, este o apă pe care trebuie să o trecem cu toții și pentru că nu știm nici ziua nici ceasul când ea va veni, ne-am gândit să ne facem o asigurare pentru a nu fi o povară nici familiei și nici comunității și ne costă 270 de euro pe an.

Alexandra Dobrescu, broker de asigurări, Valencia: Românii din Spania trebuie să fie atenți când încheie o poliță pentru că asigurarea în caz de deces nu include repatrierea. Există o asigurare specială pentru noi, pentru imigranți care include repatrierea.

Costul unei repatrieri cu avionul până la Bucureşti porneşte de la 3000 de euro şi poate ajunge până la 6000 în funcţie de zonă, pe când o asigurare e doar câţiva euro pe lună şi se poate încheia direct cu firma care prestează serviciul funerar.

Românii care optează pentru repatriere o fac în special pentru a fi înmormântaţi după tradiţia ortodoxa.

Ultimele date arată ca peste o mie de români au dedat pe teritoriul Spaniei în 2020 şi majoritatea au fost repatriaţi în România. De anul acesta însă un cimitir de lângă Valencia a amenajat o parcelă ortodoxa special pentru comunitatea românească.

În cimitirele publice din Spania nu există locuri pe veci, ci se închiriază pe o perioadă de maxim 50 de ani. Aşa că iniţiativa este privată şi a venit la solicitarea Parohiei Române Sf. Efrem care a transmis toate condiţiile care trebuiesc îndeplinite în tradiţia ortodoxă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite