EXCLUSIV ȘTIRILE TVR Ministrul Apărării, Mihai Fifor, discuții despre achiziția de elicoptere, la sediul Airbus: „Este o ofertă interesantă”

29 mai 2018, 21:04

Mihai Fifor, ministrul Apărării:Ni s-a prezentat modelul pe care compania franceză ar dori să-l dezvolte la Brașov, la IAR Ghimbav (…) Sunt discuții pe care urmează să le continuăm la întoarcerea în țară. Este firesc să avem o analiză foarte atentă și o decizie guvernamentală care să acopere cu adevărat nevoile de înzestrare ale Armatei Române„.

Probleme pentru Airbus Helicopters în România, după ce Bucureștiul a amânat o decizie privind achiziția de elicoptere H215, varianta militară.

În același timp, se duc negocieri și cu americanii de la Bell pentru cumpărarea de elicoptere de atac și de transport tactic.

Reprezentanții companiei franceze au declarat pentru TVR că o comandă de minimum 16 elicoptere militare multirol este esenţială ca să nu se închidă linia de asamblare de la Ghimbav.

„Angajamentele ferme ale guvernului român de a cumpăra elicoptere noi de la Airbus nu s-au materializat. Airbus Helicopters îşi menţine angajamentul faţă de parteneriatul său de 40 de ani cu România, dar trebuie să studieze toate opţiunile privind raţionamentul economic al prezenţei industriale în această ţară”, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei.

„Evaluăm situaţia împreună cu partenerii români şi nu am luat decizii ferme în acest stadiu”, mai precizează Airbus Helicopters pentru Știrile TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite