EXCLUSIV Tinerii spanioli care studiază Limba română la Universitatea din Alicante, impresionaţi de întâlnirea cu Matei Vişniec şi piesa „Migranţi sau Prea mulţi în barca asta nenorocită”

8 decembrie 2021, 20:49

Matei Vişniec a venit special de la Paris pentru a-i cunoaşte pe viitorii traducători care au ales româna ca limbă de studiu la Universitatea din Alicante. El le-a mărturisit tinerilor că piesa Migranţi s-a născut din experienţa de 30 de ani ca jurnalist la Radio France International, unde 90 la sută din informaţia transmisă reprezintă tragedie şi durere.

Matei Vişniec: Fenomenul acesta va schimba fața lumii, a migranților. El nu se va termina prin ridicarea de ziduri, de frontiere, el se va atenua când prosperitatea şi democraţia vor câştiga teren tot mai mult pe planetă. Eu ca scriitor propun o piesă, ea nu este o soluţie, dar este un semnal de alarmă.

Un profesor de la Universitatea din Valencia a început să traducă operele lui Matei Vişniec din franceză în spaniolă, după ce a rămas impresionat de o piesă de teatru.

Matei Vişniec i-a inspirat şi pe unii studenţi să-i aleagă operele pentru lucrarea de licenţă.

Migranţi sau Prea mulţi în barca asta nenorocită a fost jucată în premieră de tinerii absolvenţi de teatru din Bilbao, iar anul viitor piesa se va pune în scenă şi în Barcelona şi Madrid.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite