EXCLUSIV Târg de carte la Madrid. Pavilionul țării noastre a fost inaugurat de Majestatea Sa Margareta

26 mai 2018, 20:51

România a fost primită cu aplauze la Târgul de Carte de la Madrid, de un public numeros, care nu a încăput în sala de conferințe.

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români în Spania, unde cititorii s-au obișnuit de mai mulți ani cu traduceri frecvente din autori români.

Cea de-a 77 ediție a Târgului de carte din parcul Retiro a fost inaugurată de Majestatea Sa Margareta, care a făcut o prezentare a istoriei Familiei Regale Române în fața unui public format din români și spanioli.

Peste 360 de librari și-au deschis deja căsuțele din parcul Retiro din centrul Madridului, iar România are două standuri la care sunt scoase la vânzare cele mai frumoase cărți în limba română și spaniolă.

De mai bine de 10 ani, ICR Madrid a reușit să trezească interesul editurilor spaniole pentru literatura română, iar Spania este astăzi țara în care se traduc cei mai mulți autori români.

ICR a profitat la maximum de participarea țării noastre la acest târg și a pregătit o agendă încărcată de evenimente culturale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă