EXCLUSIV „Sunt 72 de tone de pericol mortal”. De ce sunt tancurile Abrams printre cele mai performante din lume. Exerciții în cadrul grupului de luptă NATO din Polonia

18 decembrie 2022, 18:58

Armata americană a întărit Grupul de luptă din Polonia cu o unitate de tancuri Abrams aduse din Texas. Un singur astfel de blindat costă în jur de 9 milioane de dolari și este extrem de eficient în luptă.

Cpt. Cody Kester, comandant de companie de tancuri:Iubesc tancul M1 A2. Sunt 72 de tone de… pericol mortal. Ne învingem inamicul prin mobilitate, surpriză şi putere de foc. Tancul are un tun principal de 120 de mm, care poate distruge o ţintă de dimensiunea unui camion, aflată la o distanţă de 3 km. Are şi mitraliere.

Un Abrams are un echipaj de 4 persoane. Cele 72 de tone de metal sunt puse în mișcare de un motor de 1.500 de cai. Rezervorul tancului poate lua aproape 2.000 de litri de combustibil.

Americanii au adus la Bemowo Piskie câteva zeci de astfel de blindate.

Cpt. Alex Davison, comandant de companie de tancuri:Aduc foarte multe capabilităţi în luptă. Este grozav că le avem aici şi putem să ne antrenăm cu polonezii şi românii. Este o experienţă extraordinară.

Tancurile Abrams au intrat în dotarea armatei americane prin 1980, însă de atunci au tot fost modernizate.

În ultimii 20-30 de ani, blindatele grele au fost testate în toate războaiele mari la care SUA au luat parte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite