EXCLUSIV Spaniolii vor să îi înveţe pe fermierii români cum pot obţine cea mai bună carne de la vacile de lapte

14 aprilie 2022, 21:00

Spaniolii vor să schimbe mentalitatea celor care consideră că o vacă după ce nu mai dă lapte, nu mai e bună de nimic. Animalele se îngraşă într-un timp record iar cu alimentaţia potrivită se poate obţine o carne cu proprietăţi extraordinare.

Această fabrică din San Sebastian este principalul furnizor de carne pentru restaurantele Michelin. 90 la sută din produse provin din Galicia de la aşa numitele vaci frisona, de lapte, rasă cunoscută la noi sub numele de Holstein.

Sigilarea cărnii înseamnă să o prăjiţi câteva minute în unt încins pe o parte şi pe alta pentru ca sucul să rămână în interior, iar timpul de odihnă este de aproximativ 30 de minute. Apoi se taie şi se încălzeşte în cuptor înainte de a fi servită.

Un meniu de degustare într-un restaurant Michelin porneşte de la 30 de euro şi poate ajunge la câteva sute. Clienţii vin aici nu doar pentru mâncare, ci si pentru felul în care sunt trataţi.

Pais Vasco este una dintre cele mai mici regiuni din Spania, dar are cele mai multe restaurante cu stele Michelin pe cap de locuitor. Secretul sta în calitatea ingredientelor şi în faptul că bucătarii au scos în evidenţă savoarea produselor locale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite