EXCLUSIV Soţia unui luptător ISIS, cetăţean canadian: A fost greu. Era lumea bărbatului. Nu puteai spune nimic. Imediat erai pălmuită. Erai un fel de subom, nu erai om. Aşa m-am simţit

18 noiembrie 2021, 15:41

Ea este Rasha. Are 32 de ani, 3 copii mici şi este canadiancă. Am filmat-o în tabăra din Al Roj, în apropiere de graniţa cu Irakul, unde atmosfera este mai relaxată, iar femeile pot renunţa la straiele negre, fără teama că vor fi omorâte de extremistele din Stat Islamic. Tânăra a fost căsătorită cu un luptător al ISIS pe care l-a cunoscut pe internet. Împreună cu el, în 2014, a venit în Raqqa pentru a trăi în Califat. Spune că diferenţa între ceea ce i-a fost promis şi ceea ce a găsit a fost uriaşă.

Rasha, soţia unui luptător ISIS, cetăţean canadian: „A fost greu. Era lumea bărbatului. Nu puteai spune nimic. Imediat erai pălmuită. Erai un fel de subom, nu erai om. Aşa m-am simţit. Nu aveai televizor, nu puteai asculta muzică. Nu am putut vorbi nici cu familia. Eram izolată. Am fost izolată ani…Singurii prieteni erau copiii. Nu aveam prieteni.”

Femeia povesteşte că în Califat bărbatul şi-a mai luat o a doua soţie, o fetiţă de doar 9 ani. Susţine că a vrut să fugă, însă nu a avut cum. Asta până în 2017, când Forţele Democratice Siriene au ocupat Raqqa. Soţul ei a reuşit să scape din Siria, însă ea este de atunci în tabăra kurzilor.

Rasha: „Am scăpat de el. Acum, sunt fericită, dar sunt blocată aici. De ce sunt blocată aici? El a făcut totul şi acum e liber. El e liber. Oh, Dumnezeule! Ştii…Da, mă doare.”

Recent, Rasha a fost vizitată de mama ei. Familia face tot posibilul pentru a o aduce acasă împreună cu cei 3 copiii, însă şansele par infime.

Potrivit unui raport al Salvaţi Copiii, Canada are în nord-estul Siriei 46 de cetăţeni, însă a repatriat doar câteva femei şi copii.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite