EXCLUSIV | Scăldatul interzis într-una din cele mai frumoase stațiuni de la Mediterană. O conductă pentru evacuarea dejecțiilor s-a spart aproape de țărm

28 iulie 2022, 12:15

Plaja din Javea, una dintre cele mai frumoase stațiuni de la Marea Mediterană este pustie. Nu doar steagul roșu ci și mirosul apei alungă turiștii în plin sezon estival.

Turiștii care au venit în Javea, o stațiune renumită din provincia Alicante au avut parte de o surpriză neplăcută. Autoritățile au interzis scăldatul în apă după ce o conductă de evacuare a dejecțiilor s-a spart aproape de țărm. Nu există însaă afișe informative, așa că mulți nu știu de ce este steagul roșu.

Salvamarii au grijă ca niciun turist să nu se răcorească în apă. Așa că cei care vin la plajă sunt nevoiți să îndure căldura sufocantă și să admire marea de la distanță.

Primele probleme au apărut în primăvară și au fost remediate în iunie, se arată într-un comunicat al primăriei. Apoi canalizarea a fost obstrucționată de alge, iar săptămâna trecută s-a decis înlocuirea a 250 de metri de conductă. Autoritățile iau zilnic probe microbiologice din apă.

 

 

RELATARE DE LA OANA DOBRESCU

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă