EXCLUSIV Robotul-majordom și taxiul aerian, vedete la Salonul Vivatech de la Paris

19 iunie 2022, 16:11

Cele mai vizitate standuri au fost cele care expun roboți, drone, mașini autonome sau care propun tehnologii revoluționare pentru industria cosmeticelor sau a construcțiilor.

Un robot cu ajutorul căruia medicii pot face consultații la distanță este deja în probe într-un spital francez din Normandia. El permite medicului să vadă mai mulți pacienți în același interval de timp.

O altă atracție a salonului este robotul-majordom. Mai e puțin până când ne va ajuta la sarcinile gospodărești. Pare mic, dar producătorii ne spun că va ști să facă foarte multe.

Taxiul aerian este vedeta expoziției. Nu există vizitator care să nu facă măcar o fotografie cu acest vehicul care arată ca un OZN.

Taxiul aerian funcționează pe baza unei aplicații, la început va avea un pilot, după care ne vom descurca singuri, în condiții de maximă securitate, spun producătorii.

Taxiul aerian este rapid și eficient. În câțiva ani, un bilet cu taxiul aerian va echivala cu prețul unei curse cu un taxi obișnuit.

În scurt timp, taxiul aerian va face parte din cotidian. Peste doi ani, vom vedea taxiurile aeriene zburând deasupra Parisului, cu ocazia Jocurilor Olimpice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite