EXCLUSIV Republica Moldova caută investitori străini

15 octombrie 2017, 21:34

Pentru dezvoltarea economică a Moldovei şi, eventual, pentru aderarea la Uniunea Europeană, atragerea de investiţii străine este vitală, spune vicepremierul Calmîc.

Viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii din Rep.Moldova, Octavian Calmîc: Prin instrumentele fiscale pe care noi le punem la dispoziţie avem câteva sectoare care sunt scoase în evidenţă. În sectorul IT, care beneficiază de un regim fiscal şi vamal special. Suntem axaţi pe crearea mai multor parcuri virtuale în domeniu IT&C, astfel încât să atragem cât mai mulţi investitori străini în acestea.

Pentru a încuraja investitorii, Moldova are nevoie şi de infrastructură. Cele mai multe proiecte sunt în parteneriat cu România.

Viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii din Rep.Moldova, Octavian Calmîc: Vorbim de interconectare pe partea de sud a energiei electrice şi de alte proiecte care ţin de infrastructură de drumuri pe care trebuie să le consolidăm. Vorbim în special de poduri care trebuie să fie construite astfel încât structurile noastre să fie unite între ele. Vorbim de gazoductul Ungheni – Chişinău, pe partea Republicii Moldova, dar el are şi a douacomponentă Oneşti – Iaşi.

Peste 55 la sută din investiţiile străine în Moldova sunt făcute de firme care provin din spaţiul european.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite