EXCLUSIV Republica Moldova caută investitori străini

Republica Moldova cheamă companiile să investească. Le promite, în schimb, facilităţi fiscale, infrastructură şi forţă de muncă ieftină. Vicepremierul Moldovei, Octavian Calmîc, a spus, în exclusivitate, pentru Ştirile TVR, care sunt domeniile cele mai profitabile, dar şi provocările unui astfel de demers.

15 Octombrie 2017, 21:34 |
Republica Moldova caută investitori străini
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pentru dezvoltarea economică a Moldovei şi, eventual, pentru aderarea la Uniunea Europeană, atragerea de investiţii străine este vitală, spune vicepremierul Calmîc.

Viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii din Rep.Moldova, Octavian Calmîc: Prin instrumentele fiscale pe care noi le punem la dispoziţie avem câteva sectoare care sunt scoase în evidenţă. În sectorul IT, care beneficiază de un regim fiscal şi vamal special. Suntem axaţi pe crearea mai multor parcuri virtuale în domeniu IT&C, astfel încât să atragem cât mai mulţi investitori străini în acestea.

Pentru a încuraja investitorii, Moldova are nevoie şi de infrastructură. Cele mai multe proiecte sunt în parteneriat cu România.

Viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii din Rep.Moldova, Octavian Calmîc: Vorbim de interconectare pe partea de sud a energiei electrice şi de alte proiecte care ţin de infrastructură de drumuri pe care trebuie să le consolidăm. Vorbim în special de poduri care trebuie să fie construite astfel încât structurile noastre să fie unite între ele. Vorbim de gazoductul Ungheni - Chişinău, pe partea Republicii Moldova, dar el are şi a douacomponentă Oneşti - Iaşi.

Peste 55 la sută din investiţiile străine în Moldova sunt făcute de firme care provin din spaţiul european.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI