EXCLUSIV Reguli tot mai stricte pe plajele din Spania. Amenzile pot ajuge la sute de euro

3 august 2022, 18:30

În Spania sunt peste 500 de plaje libere de fum. Însă, de anul acesta a fost interzis fumatul şi pe plajele din Valencia şi Barcelona. Amenzile pornesc de la 30 de euro şi se aplică doar recidiviştilor. Nu sunt permise nici grătarele, muzica tare sau dormitul pe plajă în timpul nopţii.

Alte norme interzic utilizarea şamponului sau a săpunului la duşurile de pe plaja şi a scaunelor şi şezlongurilor deteriorate sau ruginite. Amenda este de 700 de euro. De asemenea cei care vin la plajă cu maşina riscă 100 de euro amendă dacă conduc cu şlapi în picioare.

Nu este permis nici accesul cu animale de companie pe plajă în timpul verii, cu excepţia locurilor special amenajate.

Comerţul ambulant este de asemenea interzis, iar vânzătorii prinşi rămân fără marfă.

Cele mai mari amenzi însă se aplică pentru rezervarea locului la plajă. Cei care îşi lasă scaunele şi umbrela în primul rând la prima oră a dimineţii şi apoi pleacă pentru a-şi lua micul dejun, rămân fără lucruri şi primesc în schimb o amendă de 750 de euro.

Autorităţile din Vigo au mers mai departe şi le-au declarat război şi celor care urinează în apa mării. Amenda este tot 750 de euro. Însă poate ajunge până la 1500 de euro pentru cei care abandonează obiecte voluminoase pe plajă sau fac baie în apă când e steagul roşu ridicat.

În San Sebastian înotătorii în stare de ebrietate sunt puşi să plătească factura pentru propria salvare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite