EXCLUSIV Regina Maria ar putea fi brand de ţară. Suverana României Mari este mai cunoscută în afara țării

29 noiembrie 2018, 08:34

Scriitoarea Della Marcus era fascinată încă din copilărie de Regina Maria. A descoperit câteva cărţi despre turneul pe care Regina Maria l-a făcut în 1926 în Statele Unite pentru a promova România.

I-au povestit despre ea şi părinţii, apoi a descoperit că este omagiată în templele Bahai din New Delhi  sau cel din Haifa pentru că în ultimii ani din viaţă s-a apropiat de credinţa Baha’i.

În 1990, Della Marcus a venit din Statele Unite în Romania să studieze jurnalele Reginei Maria.

Imaginea Reginei Maria a avut de suferit încă din Primul Război Mondial. A fost victima unor denigrări, mai întâi ale germanofililor supărați că Regina a intrat în război de partea Antantei.

Apoi, au denigrat-o ungurii pentru unirea Regatului României cu Transilvania, iar comunioții au făcut tot ce au putut să-i minimalizeze importanța istorica.

O iubesc foarte mult pe Regina Maria și vă mărturisesc că atunci când am probleme mă rog la ea pentru că noi Baha’i credem că sufletul care trece într-o lume spirituală este acolo să mă ajute pe mine, mai mult, cred că românii ar trebui să se roage la ea, de aici ar putea veni soluția lor, pentru ceea ce consideră că nu merge în țară. Eu cred că cei care au grijă de un popor așa cum a avut ea, ne pot ajuta într-un fel misterios” – Della Marcus.

Della Marcus a scris două cărți despre Regina Maria, dar și despre relația suveranei cu credința Baha’i, care a început în 1926, după ce suvarana a descoperit cartea jurnalistei americance Martha Ruth. Astăzi, Della Marcus ține conferințe Baha’i în toată lumea și vorbește mereu despre importanța istorică a Reginei Maria a României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă