EXCLUSIV Pro și contra „Matilda”, un film care a scandalizat Rusia. Actorii din rolurile principale se tem pentru viețile lor

23 octombrie 2017, 22:18

Cel mai aprig duşman al peliculei este fostul procuror al Crimeii, acum deputat în Duma de Stat – Natalia Poklonskaya.

Rugăciuni colective ale credincioşilor din toată Rusia împotriva filmului, mitinguri, caricaturi, show-uri de striptease în care sunt ironizaţi sfinţii ortodocşi şi cei care cred în Dumnezeu. Acesta este rezultatul pe care îl avem azi în urma proiectului Matilda„, a declarat ea.

Filmul Matilda prezintă povestea de dragoste dintre adolescentul Nikolai Romanov şi Matilda Ksehsinskaya, balerină a Teatrului Mariinsky din Sankt Peterburg.

Alexei Uchitel, regizorul filmului „Matilda”: „Criticii noştri spun că este un film despre relaţia de dragoste dintre ţar şi o balerină. Nu este deloc adevărat. Omul nici nu era încă țar”.

În lumea artistică şi cinematografică părerile sunt împărţite.

Victor Panov, regizor la Teatrul de Tineret din Arhanghelsk: „Dacă s-a întâmplat în tinereţe când încă nu era ţar? Doar au fost mai multe lupte de culise când la tron putea să vină unchiul sau chiar fratele său. Ei şi?”.

Nikita Mihalkov, regizor: „Dacă în film sunt lucruri care jignesc familia canonizata a ţarului, nu cred că este corect. Nu am văzut filmul, de aceea nu pot să am o părere”.

În luna august s-a încercat incendierea studioului lui Alexei Uchitel din Sankt Peterburg. Conservatorii religioşi au ameninţat cu proteste şi promit că vor bloca accesul în cinematografele care găzduiesc vizionarea filmului.

Liviu Iurea: „Până la urmă, toate lanţurile cinematografice din Rusia au acceptat să difuzeze filmul ‘Matilda’. Există, totuşi, un fapt fără precedent. Campania de publicitate la acest lung metraj este aproape inexistentă”.

Cei care au vizionat deja filmul nu au ce-i reproşa regizorului Alexei Uchitel. Nici pe departe pelicula nu impietează memoria ţarului, mai ales că, după încoronare, Nicolae al II-lea s-a dovedit a fi un bun familist.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite