EXCLUSIV Povestea unei femei de 45 de ani care a pierdut o sarcină cu gemeni din cauză că i s-a refuzat tratamentul în SUA

Poveste incredibilă a unei familii de miliardari din Statele Unite. La aproape 45 de ani, ea a rămas însărcinată cu gemeni în Europa, după 14 fertilizări în vitro eşuate în State. Succesul a venit din prima, în Grecia, după întinerirea ovarelor. În State, însă, i-a fost refuzată terapia obligatorie şi a pierdut sarcina. Nu însă şi credinţa că va mai urma un miracol. Diana Brâncuş a aflat povestea chiar de la familie.

29 Iulie 2018, 20:29 (actualizat 29 Iulie 2018, 22:10) |
Viața bate filmul
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aileen are 45 de ani şi Alan - 61. Ei sunt proprietarii unei companii producătoare de filme și documentare care promovează credința în Dumnezeu. Au încercat 9 ani să conceapă un copil. Când Aileen avea 41 de ani, au apelat la fertilizarea in vitro. Au mers mai întâi la Los Angeles, la UCLA, numărul 1 în State.

Alan Mehrez, cetățean american: "Doar medicamentele au fost 18.000 de dolari. E ceva de necrezut. După două proceduri nereuşite, 70.000 de dolari cheltuiţi. Am găsit un doctor în New York. Era considerat unul dintre cei mai buni. Cu totul am cheltuit sute de mii de dolari. Toate încercările au fost fără succes. Ea a fost devastată".

După 14 FIV-uri eşuate, familia a ajuns la Atena, la doctorul Pantos.

Aileen Rodriguez Mehrez, cetățean american: "Dintr-o singură încercare am rămas însărcinată cu gemeni. Din nefericire, am făcut greşeala să mă întorc acasă în Statele Unite".

Doctorul grec îi ceruse să monitorizeze nivelul de estrogen şi progesteron. Nu le-a venit să creadă când medicii din SUA i-au refuzat.

Aileen Rodriguez Mehrez, cetățean american: "La urgenţă, în Fort Lauderdale Florida, mi-au spus efectiv: nu ne pasă de ce a spus doctorul vostru grec. Aici e America. Nu urmăm protocolul european. Soţul meu e cât se poate de amabil, nu se răsteşte, nu ţipă, dar atunci a făcut-o la urgenţă. Le-a spus doctorilor: Aici este un protocol umanitar. Nu vreţi să-mi ajutaţi soţia însărcinată în nouă săptămâni cu gemeni, nu îi daţi tratamentul cu estrogen şi progesteron de care are nevoie, dar prescrieţi analgezice ca pe bomboane! Asistentele au venit la mine, plângeau cu mine şi mi-au spus să plec, să merg o oră cu avionul în Bahamas să iau tratamentul".

În Bahamas, medicii o aşteptau cu tratamentul.

Aileen Rodriguez Mehrez, cetățean american: "Doctorii de acolo erau foarte amabili şi buni şi au refuzat să mă taxeze cu vreun ban pentru că se temeau că e prea târziu pentru mine. Erau foarte şocaţi".

Aileen a pierdut gemenii, dar nu şi speranţa că va reuşi din nou în Grecia. Acolo, doctorul Pantos i-a injectat în ovare şi în endometru celule stem extrase din propriul sânge - o terapie nouă care ar putea activa rezerva ovariană la femeile aflate în preajma menopauzei sau intrate deja la menopauză.

Aileen Rodriguez Mehrez, cetățean american: "Aveam 44 de ani şi după rejuvenarea ovarelor analizele au ieşit ca la 29 de ani. Nu e un mit, nu e magie, e un fapt ştiinţific".

Prof. dr. Konstantinos Pantos, specialist infertilitate Atena: "Doctori şi profesori din toată lumea vin să înveţe despre această tehnică. Am avut un număr destul de bun de sarcini, inclusiv pentru cuplurile de români. Zeci de paciente"

În cazul familiei Mehrez, medicii au făcut şi selecţia spermatozoizilor sănătoşi. Şi au folosit şi un lipici chirurgical pentru implantarea embrionilor. Cei doi soţi au revenit în Grecia pentru tratament.

Aileen Rodriguez Mehrez, cetățean american: "Dacă vom avea din nou succes, am decis deja, rămân în Grecia şi copilul meu se va naşte în Grecia, va avea un spirit grecesc. Cred că Dumnezeu le-a dat oamenilor talente şi doctori cărora le pasă. Această este diferenţa. Trataţi-i pe oameni că pe fiinţele umane! Fiţi amabili şi buni şi binele vi se va întoarce".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 3°C
IASI 4°C 2°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI