EXCLUSIV O echipă a Ştirilor TVR, pe urmele meteoritului Tunguska din taigaua siberiană

26 octombrie 2021, 20:55

Drumul până în epicentrul exploziei meteoritului este extrem de anevoios. Elicopterul te lasă într-un anumit punct, iar de acolo mai mergi pe jos încă 7 kilometri.

Taigaua Tunguska este acum rezervaţie naturală. Este bine să fii însoţit de cineva care ştie să mânuiască o armă şi să te apere de eventuale animale sălbatice, în special urşi.

În dimineaţa zilei de 30 iunie 1908 deasupra Siberiei Centrale a zburat un obiect arzător, însoţit de sunete similare celor de tunete.

Observatorul seismologic din Australia a înregistrat unda de şoc care a înconjurat de două ori globul terestru.

Primul cercetător rus care a ajuns la faţa locului după aproape 20 de ani a fost Leonid Kulik. Primele fotografii făcute de el surprind dezastrul lăsat de explozie, chiar şi dupa 2 decenii.

Kulik şi-a amenajat un adăpost şi o bază de cercetare din materialele găsite la faţa locului.

Cabana a fost construită în 1927 din copacii pe jumătate arşi, găsiţi la faţa locului în urma căderii meteoritului Tunguska.

Cercetătorii vorbesc despre un meteorit sau resturile unei comete formate din gheaţă şi piatră, care au explodat înainte să atingă pământul.

Energia exploziei a fost de o mie de ori mai puternică decât bomba atomică de la Hiroshima.

Cercetările efectuate în sol şi alte măsurători nu au stabilit creşterea radioactivităţii şi nici nu au fost găsite resturi metalice de provenienţă extraterestră.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite