EXCLUSIV Mărturia unei mame din oraşul Mykolaiv: „Sunt mamă, am doi copii, şi îmi este teamă pentru ei. Este înfricoşător. În fiecare zi, trăim pe holul apartamentului”

3 iulie 2022, 16:21

“Sunt mamă, am doi copii, doi băieţi, şi îmi este teamă pentru ei, pentru vieţile lor. Este înfricoşător. În fiecare zi, trăim pe coridorul apartamentului nostru. Copiii dorm acolo. Când auzim sirenele, ei fug pe coridor şi ştiu că trebuie să rămână acolo. Trăim astfel, dar suntem acasă. Îmi iubesc copiii, nu vreau ca ei să fie în pericol. Şi soţul meu este aici, este un apărător. Eu nu pot să plec, să-l părăsesc. Trebuie să fiu curajoasă” spune Aleksandra.

Ca profesoară şi mamă, Aleksandra a trebuit să le explice copiilor ororile războiului pe care îl trăiesc de peste o sută de zile.

În prima zi a invaziei, fiul ei cel mare împlinea 10 ani. “A fost greu să le explic de ce ruşii, care erau prietenii noştri, ne-au atacat şi acum spun că nu mai suntem prieteni” îşi aminteşte ea. Copiii nu înţeleg care este pericolul de care ruşii vor să îi salveze.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite