EXCLUSIV MagiCAMP, un tărâm de basm. Micuții bolnavi învață din nou să zâmbească și să se bucure de copilărie

17 iunie 2018, 21:33

Copiii au ajuns într-un tărâm de basm, cu prinți și prințese. Voluntarii, costumați ca în povești, le promit că vor trăi zile magice.

Acești copii au aflat mult prea devreme ce înseamnă să duci o luptă nedreaptă cu o boală cumplită: cancer. Au stat săptămâni sau chiar ani în spitale.

Au învățat cuvinte ca branule, citostatice ori radioterapie. Și au uitat să se joace. Să râdă din tot sufletul. Să fie copii.

Se întâmplă ceva magic și cu voluntarii. În șase zile învață să vadă lumea cu alți ochi. Revin an de an să facă parte din poveste.

Mirel e voluntar. Bărbatul a stat în ultimii cinci ani doar prin spitale cu Marinuș, băiețelul lui. Copilul a pierdut lupta cu boala de curând. Azi, Mirel ne dă o lecție incredibilă. A venit în tabără și s-a apucat de treabă. Pentru fiecare oră muncită de el, oamenii au donat bani copiilor bolnavi.

MagiCAMP a fost visul lui Vlad Voiculescu. Aducea de mult timp citostatice pentru copiii internați în spitalele din România și a văzut ce urme lasă cancerul pe trupul și în sufletul lor. Așa că a transformat casa și curtea părinților într-un tărâm de basm.

Fiecare copil are propria poveste. Propria dramă. Și depinde doar de noi dacă îi ajutăm pe cei de la MagiCAMP să le schimbe viețile acestor copii și în anii ce vin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite