EXCLUSIV Jurnaliști de la cele mai mari trusturi europene descoperă Delta Dunării

3 iunie 2018, 20:42

Murghiol, „poarta” de intrare în Deltă. Un grup de jurnaliști de la prestigioase publicații și televiziuni din Europa a venit în România să scrie reportaje despre „Tărâmul dintre ape”.

Nick Thorpe este corepondentul BBC pentru Europa de Est. Relatează despre România încă de la Revoluție. Pentru el, Delta are o semnificație aparte, așa că i-a dedicat o carte.

Încet dar sigur, Delta Dunării se transformă. Tot mai mulți pescari deschid pensiuni agro-turistice. Se așteaptă să crească numărul turiștilor după ce Tulcea va avea un aeroport funcțional, anul acesta.

Pentru a stimula construcția de pensiuni agro-turistice cu bani europeni, Ministerul Turismului a redus suprafața minimă de teren eligibilă de la 1.000 de metri la 200 de metri.

Vizita jurnaliștilor străini a fost organizată de Ministerul Turismului și Ministerul Afacerilor Externe pentru a promova România ca destinație turistică, în contextul în care țara noastră va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, timp de șase luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă