EXCLUSIV Izolaţi în România. Medicii militari din Timișoara au consultat locuitorii unor cătune uitate

Departe de lume, în câteva cătune din Caraş-Severin, oamenii n-au ajuns la medic de zeci de ani. Mulţi sunt la vârsta când bolile nu-i mai ocolesc. Şi nimeni până acum n-a venit să le găsească leac pentru suferinţele care-i macină. Până acum, 30 de medici şi asistente, de la Spitalul Militar Timişoara, au urcat până la ei şi au fost ca o binecuvântare. Oamenii şi-au spus ofurile, iar medicii au căutat să-i aline şi să-i îndrume. O acţiune care a avut loc în urma parteneriatului dintre 'Izolaţi în România', Spitalul Militar din Timişoara şi Mitropolia Banatului.

18 Martie 2018, 16:59 (actualizat 18 Martie 2018, 17:08) Știrile TVR |
Izolați în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dobraia, Inelet, Prisăcina sau Smogotin sunt cătune la care se ajunge pe o potecă îngustă, cu piciorul sau cu mașini serioase de teren.

Timp de trei zile, primăria de la Cornereva a eliberat drumul acoperit cu zăpadă.

Convoiul cu medici și aparatură a urcat până la Dobraia. La școala din sat s-a instalat cartierul general. Oamenii din cătunele mai îndepărtate au venit pe jos ore întregi pentru a fi consultați de medici.

Aparatura a fost conectată la panourile solare montate de Free Miorița. Au beneficiat gratuit de consultații cadiologice, ORL, stomatologice, oftalmologice și gastroenterologice.

Cei care n-au putut ajunge la școala din Dobraia au fost vizitați de o echipă mobilă, formată din medici de la Urgențe.

Nu doar pentru locuitorii cătunelor a fost o zi specială, ci și pentru medicii care și-au rupt din timpul liber pentru a-i ajuta.

La Dobraia a ajuns împreună cu medicii de la Spitalul Militar și ministrul Apărării.

Pacienților consultați li s-au dat gratuit medicamente și ochelari de vedere. În plus, au primit și câte un pachet cu alimente pentru Paști.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI