EXCLUSIV Mircea Geoană: Nu avem semne cu privire la intenția iminentă a Rusiei de a deplasa echipamente nucleare tactice pe teritoriul Belarusului, dar în sine este un gest provocator și iresponsabil

28 martie 2023, 22:42

Războiul durează de un an de zile, Rusia nu și-a atins obiectivele pe care și le-a propus și probabil dintr-un motiv legat de comunicarea cu propriul său public, dar și cu ucrainenii, dar și cu noi, aleg tot mai mult această cale cu adevărat iresponsabilă de retorică pe teme nucleare foarte agresivă„, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Revenind la speța numită Belarus, nu este ceva cu totul nou, știm bine că în urmă cu aproape un an de zile s-a modificat Constituția în această țară, care să permită o eventuală astfel de evoluție. Nu avem semne cu privire la intenția iminentă de a deplasa astfel de echipamente pe teritoriul Belarusului, dar în sine este un gest provocator și iresponsabil, de aceea și purtătorul de cuvânt al Alianței noastre, colega noastră Oana Lungescu, și liderii Alianței, liderii americani condamnă în termenii cei mai vehemenți și mai clari acest lucru”, a declarat Mircea Geoană.

„Atunci când ești o super-putere nucleară și Federația Rusă poate nu mai este o super-putere economică, poate nu mai este super-putere în sensul obișnuit al termenului, dar o super-putere nucleară este în continuare – și au fost multe decenii în care împreună cu SUA în principal a existat o anumită rezervă în astfel de comunicări pe teme atât de sensibile. Observați cât de reținut comunică liderii NATO. Și NATO este o alianță nucleară. De ce? Pentru că știm că fiecare cuvânt contează. De aceea sperăm ca aceste declarații să nu aibă consecințe, dar din punct de vedere al comunicării strategice aceste lucruri sunt condamnabile, fără îndoială”, a ținut să sublinieze secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

CITEȘTE și Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: Încercarea de a răsturna un regim democratic ales e o operațiune activă în R. Moldova. Sper ca cetățenii să înțeleagă că a rămâne în zona gri a Europei e o invitație la agresiune și la sărăcie

INTERVIUL INTEGRAL

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite