EXCLUSIV Interviu cu adjunctul Înaltului Comisar al ONU pentru refugiaţi. Există riscul ca refugiații să ajungă pe mâna traficanților

6 aprilie 2022, 07:35

Raouf Mazou, adjunctul Înaltului Comisar al ONU pentru refugiaţi: 90% din cei care vin sunt femei şi copii, ei sunt practic expuşi şi trebuie să ne asigurăm că luăm cât mai repede măsuri că să nu existe trafic (n.r. de persoane) şi să nu existe exploatare sexuală şi, când am fost la Isaccea, unul din aspectele evidenţiate a fost să creăm un mecanism pentru a preveni asta. Ca în orice criză, aveţi oameni care vin şi spun: vrem să ajutăm, dar într-un grup care vrea să ajute din 10 oameni ai 8 care vor să ajute şi 2 oameni care vor să exploateze şi aibă avantaje din această situaţie.

OFICIALII ONU: REFUGIAŢII POT AJUNGE PE MÂNA TRAFICANŢILOR

Raouf Mazou, adjunctul Înaltului Comisar al ONU pentru refugiaţi: Ceea ce ei au spus este că au avut situaţii de trafic în trecut în acest context şi în această zonă. Acesta este un risc, e o realitate în acest context. Am aflat din mai multe surse că riscul e prezent, că sunt cazuri, că sunt probabil cazuri în care s-a întâmplat şi trebuie să fim prudenţi.

UN NOU FLUX DE REFUGIAȚI UCRAINENI ESTE AȘTEPTAT SĂ INTRE ÎN ROMÂNIA

Raouf Mazou, adjunctul Înaltului Comisar al ONU pentru refugiaţi: Ar mai putea fi încă un flux de refugiaţi din sudul ţării care vor veni cu siguranţă aici,în România, deci avem locuri pentru 200.000, dar ar mai putea creşte la 50.000. (…) Premierul, Guvernul ne-au cerut să facilităm discuţii cu instiuţiile financiare internaţionale ca să ne asigurăm că pe termen lung vom putea asigura protecţia socială, pentru a a putea aduce noi investiţii pentru a îi integra pe cei care au intrat în economie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite