EXCLUSIV Înaltă sursă guvernamentală din Franța: Șansele României și Bulgariei de a fi admise în spațiul Schengen pe timpul președinției franceze a Consiliului UE sunt nule. Corespondență de la trimisul special TVR

Franţa începe în forţă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cu ambiţia declarată ca, până la jumătatea anului, să schimbe semnificativ faţa Uniunii Europene. Această schimbare va include și o reformă a spațiului Schengen, potrivit datelor de ultimă oră obținute de trimisul special al TVR la Paris, Lucian Pîrvoiu, lucru care pentru România înseamnă însă o nouă amânare a aderării.

06 Ianuarie 2022, 20:51 (actualizat 07 Ianuarie 2022, 22:31) |
Franța vrea să schimbe semnificativ fața Uniunii Europene
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"În urmă cu doar câteva minute, o înaltă sursă guvernamentală din Franța mi-a declarat off the record că șansele României și Bulgariei de a fi admise în spațiul Schengen pe timpul președinției franceze sunt nule și asta din cauza faptului că francezii sunt foarte nemulțumiți de felul în care sunt păzite frontierele externe ale Uniunii Europene cu referire, evident, aici, la Grecia și la Italia, care nu reușesc să facă față afluxului de migranți care încearcă să intre pe teritoriul Uniunii Europene", a transmis Lucian Pîrvoiu, jurnalist TVR, pentru principalul Telejurnal.

"Așadar, francezii vor mai întâi să reformeze spațiul Schengen și să introducă acest acord privind migrația, care să prevadă extrem de clar cum se înregistrează azilanții, unde merg ei, cum sunt procesate hârtiile lor și abia apoi spațiul Schengen să fie extins cu România, Bulgaria și Croația", a precizat corespondentul TVR.

"Nu este, așa cum mi-a spus sursa respectivă, vreo critică adusă țărilor care așteaptă să intre în spațiul Schengen, dar este mai degrabă dorința Franței de a rezolva mai întâi această problemă și după aceea să se extindă spațiul Schengen cu noi țări membre", a explicat Lucian Pîrvoiu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI