Exclusiv. În căutarea verii eterne. Numărul românilor care vizitează insula Mauritius s-a dublat

2 noiembrie 2019, 20:25

Mauritius este o insula vulcanică în sud-estul Africii. Plajele cu nisip fin, unele dintre cele mai frumose din lume, atrag, în fiecare an, aproape 1,3 milioane de turiști, cât populația țării.

Turismul e o adevărată industrie: sunt peste 200 de hoteluri, pe o suprafață de doar 2.000 de kilometri pătrați, cam cât Bucureștiul și județul Ilfov la un loc.

Localnicii vorbesc fluent engleză și franceză, iar Mauritius este considerată una dintre cele mai sigure destinații turistice din regiune. Nu sunt epidemii. În plus, insula este înconjurată de o barieră de corali care împiedică rechinii să ajungă la țărm.

În Mauritius ajung, anual, mii de turiști români care vor să petreacă Revelionul pe o plajă exotică sau pur și simplu să fugă de frig. Vara începe în Emisfera Sudică în octombrie, când în România se strică vremea.

Călătoria cu avionul de la București până în capitală Port Louis durează cam 14 ore, cu o escală. Prețul unui sejur la un hotel de patru stele începe de la 1.500 de euro de persoană și include biletele de avion.

Serviciile de lux sunt rezultatul unor investiții de miliarde de euro în hoteluri. Cum pe insula, una dintre cele mai importate resurse este apa, hotelierii au fost obligați de autorități să ia măsuri pentru a reduce risipa și poluarea. Cele mai impozante complexuri turistice au stații de desalinizare care transformă apa sărată din ocean, în apă potabilă.

Turiștii români care vor să viziteze Mauritius nu au nevoie de viză. Înainte de a ajunge în această țară, e bine, totuși, să întrebe la Institutul Național de Sănătate Publică dacă este necesar vreun vaccin.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani