EXCLUSIV Gigacaloria se scumpește în toiul iernii! ELCEN crește tarifele cu 6,14%, Primăria Capitalei promite că populația nu va fi afectată

22 ianuarie 2019, 19:02

Eugen Berceanu este administratorul a 76 de blocuri în Sectorul 1 al Capitalei, una dintre cele mai bogate zone din oraș. A afișat facturile la întreținere pentru luna noiembrie, iar acum face calcule pentru decembrie. A fost o lună friguroasă, cu un consum de căldură mai mare.

„ELCEN” scumpește gigacaloria cu 6%, pe motiv că plătește mai mult pentru materia primă, gazele naturale. Astfel, și tariful gigacaloriei pentru bucureșteni, de 163 de lei, va crește. Dacă Primăria Capitalei nu majorează subvenția.

Contactați de Știrile TVR, reprezentanții Primăriei nu ne-au transmis un punct de vedere până la difuzarea acestei știri.

În noiembrie, primarul general al Capitalei dădea asigurări că bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru căldură și apă caldă.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Avem resursele suficiente, până ni le taie domnul Dragnea, să achităm surplusul la subvenție. Prin urmare, nu va crește în niciun fel prețul pentru apă caldă și căldură”.

În Iași, costul gigacaloriei suportat de populație este de 265 de lei. Primăria promite că, indiferent de costurile de producție, tariful pentru populație rămâne același. Speră astfel să-i convingă pe ieșenii care și-au montat centrale individuale pe gaz să se rebranșeze la sistemul public.

Și în Cluj-Napoca, mulți locuitori au optat pentru centrale individuale de apartament, ca să facă economii.

Specialiștii recomandă să evităm risipa. Să oprim căldura când suntem plecați de acasă și să nu uităm geamurile deschise când sunt caloriferele pornite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă