EXCLUSIV Expediţia Circumeuropa a ajuns la Corabia și se îndreaptă către Delta Dunării

5 iunie 2023, 09:52

Informații despre expediţie aflăm de la unul dintre membrii echipajului, colegul nostru de la TVR Timişoara, Cosmin Jitariuc.

Până acum, drumul a fost foarte intersant. De reamintitt că este prima barcă ce a trecut de pe Bega, din Timișoara, prin mai multe ecluze, deschise după aproape 70 de ani, a intrat pe canalul Tisa-Dunăre și apoi pe Dunăre. Drumul a fost plin de peripeții, de oameni frumoși pe care i-am întâlnit pe tot parcursul.

În curând vasul cu care s-a pornit la drum va fi schimbat.

”Vulpea” este o barcă mai mică, pentru adâncimi mici. Va ajunge în Deltă și apoi, pe la Mangalia, unde vor schimba cu ”Gaia”, care este tot un velier, dar care este pregătit să înfrunte mări și oceane. Asta peste 6-7 zile.

Ne dorim să fim ambasadori ai culturii din România, ambasadori ai culturii din Timișoara. Se întâmplă multe evenimente culturale pe parcursul acestiei expediții. Avem cu noi o doamnă cercetător care ia probe din apele pe care le străbatem și va face o hartă a calității acestora. Vrem să demonstrăm că se poate pleca de pe Bega cu barca, să facem înconjurul Europei și să ne întoarcem în Timișoara”, a explicat Cosmin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite