EXCLUSIV Eliminarea TVA-ului la anumite alimente și reducerea contribuțiilor sociale pentru cei cu salarii mici – măsuri luate în calcul de guvernul interimar al Italiei

29 iulie 2022, 21:16

Mario Draghi și miniștrii săi au discutat cu toate categoriile de lucrători – de la agricultori la artizani și sindicate.

Decretul va presupune intervenția statului cu peste 14 miliarde de euro.

Alberta Forgiarini, corespondent TVR în Italia: „Pentru ca impactul la coșul de cumpărături să nu fie foarte mare, o variantă ar fi eliminarea TVA-ului la paste și pâine, care în acest moment este de 4%, și reducerea taxei pe valoarea adăugată de la 10 procente la 5 pentru carne și pește. Reprezentanții consumatorilor spun că, astfel, o familie ar economisi lunar între 15 și 30 de euro”.

În cazul în care nu se va modifica TVA-ul, sunt propuse alte măsuri.

Dacă în luna iulie guvernul a dat lucrătorilor din Italia, inclusiv străinilor, un bonus de 200 de euro, prin noul decret s-ar putea reduce valoarea contribuțiilor sociale pentru cei cu venituri scăzute, astfel ca angajații să primească un salariu net mai mare, cel puțin până la sfârșitul anului.

Lucrurile pe care le cumpărai acum un an cu aceiași bani nu le mai iei, trebuie să plătești tot mai mult. Cu 20-30%, după părerea mea, s-a scumpit tot. Scăderea contribuțiilor este cea mai bună soluție, după mine„.

„Inflația în Italia nu a mai fost atât de mare, 8%, de peste trei decenii, astfel că guvernul Draghi va menține tăierea accizelor la carburanți cu 30 de cenți pe litru și va prelungi ajutoarele acordate pentru facturi, transport și chirii, dar și pentru companii, pentru ca italienii să poată face față cheltuielilor tot mai mari”, a transmis din Italia Alberta Forgiarini, corespondent TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite