EXCLUSIV Dublu succes pentru Mircea Cărtărescu la Stockholm. Scriitorul a sărbătorit 20 de ani de când e prezent pe piața literară suedeză

16 februarie 2023, 21:15

În țara premiului Nobel să fii tradus în suedeză nu cântarește decisiv pentru alegerea laureatului, dar ,,nu poate să strice” – spun editorii și scriitorii de acolo, evitând să comenteze prea mult pe marginea procesului de selecție, care este ultrasecret.

Mircea Cărtărescu e prezent în lumea literară suedeză din 2002. Prima carte apărută a fost ,,Nostalgia”, între timp s-a ajuns la 10. Cea mai recentă e ,,Melancolia”, în tandem cu reeditarea ,,Nostalgiei”. În Suedia, Mircea Cărtărescu e publicat de cea mai mare editură de acolo, Albert Bonnier.

Cele doua întâlniri cu publicul suedez ale lui Mircea Cărtărescu au fost organizate de ICR Stockholm, una într-o librărie celebră din centrul capitalei scandinave, alta la sediul Institutului Cultural Român de acolo.

Însoțit de editoarea lui, de traducătoarea Inger Johansson, de jurnalista și scriitoarea Cecilia Hansson, Mircea Cărtărescu a împartașit din experiența scrierii ,,Melancoliei”, o carte poetică în esență, despre copilărie și maturizare, cu care publicul suedez, sensibil la mitologii și lumi imaginare, a rezonat imediat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă