EXCLUSIV Cum va fi organizat grupul de luptă al NATO în România. Interviu cu fostul comandant al trupelor americane în Europa

25 martie 2022, 19:26

Fostul comandant al trupelor americane în Europa, generalul Ben Hudges: „Un grup de luptă are de regulă o mie de soldaţi şi include infanterie, artilerie, tancuri, ingineri, apărare aeriană ceea ce combină echipe din arme diferite care au tot ce le trebuie, conduse adesea de un locotenent colonel. E o organizare multinaţională, adică două sau trei ţări contribuie la grupul de luptă. Asta e important pentru că dovedeşte că alianţa nu este doar despre o singură ţară. Rusia se poate plânge de grupurile de luptă din România, Bulgaria, dar ei sunt prea ocupaţi că să se îngrijoreze prea mult pentru asta deoarece acum Ucraina este ţinta lor. Dar nu cred că vor avea abilitatae să continue operaţiuni ofensive dincolo de teritoriul Ucrainei.”

„Atât Alianţa cât şi Statele Unite au recunoscut că Rusia foloseşte Marea Neagră ca un punct de plecare pentru toate lucrurile rele pe care le face, nu doar în Ucraina, ci şi în Balcani şi desigur în Rusia. Trebuie să contrabalansăm, nu doar pentru a ne proteja aliaţii, ci şi pentru a opri activităţile rele şi malefice efectuate de Rusia acolo. România este un centru de greutate pentru SUA în regiunea Mării Negre, trebuie să ne îmbunătăţim relaţiile cu Turcia evident, dar până facem asta România este centrul de greutate, de asta aveţi atât de multe trupe militare, forţe aeriene şi capabilităţi NATO în România.

„Vedem rezultatele a decenii întregi de corupţie în interiorul Ministerului Apărării din Rusia, banii care ar fi trebui cheltuiţi pentru soldaţi, pentru echipamente, pentru antrenamente au fost deturnaţi de înalţi oficiali din minister şi de ofiţeri de rang înalt care au furat banii de la plătitorii de taxe, au furat banii de la propriii soldaţi.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Kogălniceanu devine cea mai mare bază NATO din Europa

Danemarca își donează toată artileria Ucrainei. Cum a fost pregătită această mutare

Cum arată scenariul unei invazii a lui Vladimir Putin în Europa