EXCLUSIV Cozonaci ca acasă pentru românii din Spania, cu ingrediente tradiționale

Un român, mutat recent din Marea Britanie în Spania, a dat lovitura cu cozonacii românești! Patiseria, deși inaugurată în plină criză economică, livrează sute de cozonaci zilnic. Rețeta succesului stă în ingredientele tradiționale aduse special în Spania pentru a pregăti coca și umplutura delicioasă. Urmăriți un reportaj în exclusivitate, realizat de colega noastră Oana Dobrescu.

24 Decembrie 2020, 22:01 |

La 74 de ani și după 40 în care a administrat mai multe patiserii în Londra, Ovidiu Șarpe s-a mutat în Valencia.

Deși a deschis cofetăria de doar câteva săptămâni, abia face față comenzilor. Criza economică generată de epidemie nu l-a speriat, dimpotrivă!

Cuptoarele patiseriei se încing de la 5 dimineața și în fiecare oră se coc noi tranșe de cozonaci.

În această perioadă, din cuptoare ies, zilnic, aproximativ 500 de cozonaci.​

Pentru spanioli este o noutate, iar pentru români o bucurie, mai ales acum, de sărbători.

În Spania, multe regiuni, între care și Valencia, s-au închis până pe 6 ianuarie. Pot intra doar rezidenții care se întorc acasă de sărbători.

În alte comunități cum ar fi Madrid, Catalonia sau Țara Bascilor s-au instituit filtre ale poliției, iar cei care merg să își viziteze rudele au nevoie de o declarație pe proprie răspundere.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI