EXCLUSIV COOLTURA De la Enescu la „dor”. Interviu cu Leo Hussain, dirijorul „Oedip” la Covent Garden

30 septembrie 2017, 17:41

„E mereu o plăcere să aud Oedip. Cel mai important pentru mine e că văd că această operă, pe care o consider o capodoperă, începe să fie cântată tot mai des în marile capitale ale muzicii. Pentru mine interesant, pentru că nu o imaginasem aşa”, spune Leo Hussain.

„Ceea ce se câştigă astfel e că ne dă libertatea să ne imaginăm povestea, pentru că partitura e foarte nuanţată. Ceea ce am simţit că am pierdut un pic era senzaţia că te ghidează cineva prin dramă. Povestea montată pe scenă e mult mai clară în sensul ăsta. Dar e foarte interesant în versiunea de concert să stai şi să te concentrezi pe detaliile muzicii”, subliniază el.

„Mulţi au scris referitor la Oedip despre influenţele folclorice şi despre conceptul de ‘dor'”, indică Hussain, care s-a documentat profund când a dirijat Oedip.

„La Covent Garden, a fost extraordinar. O şansă să împărtăşesc cu publicul o bucată care îmi place, pe una dintre cele mai prestigioase scene de operă din lume. E o bucată cu care am trăit aproape 10 ani. Şi s-o prezint după ce am integrat-o astfel a fost un moment foarte special”, mărturisește Leo Hussain.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite