EXCLUSIV Clase îngrămădite în școlile din București. Părinții acuză Primăria sectorului 1 că banii pentru investiții în învățământ s-au dus la Catedrala Neamului

20 septembrie 2018, 19:17

Revoltați, părinții care au copii la Școala 179 din Capitală și-au pierdut speranța că tinerii vor avea un program normal. Elevii învață în trei schimburi. Chiar și așa, în clase sunt peste 30 de elevi.

Părinții se plâng că problema lor nu e o prioritate pentru autoritățile locale. De ani de zile li se promite că Școala 179 va avea încă un corp de clădire în care să învețe elevii. Deocamdată, însă, spun părinții, banii au mers în altă parte.

CORINA ATANASIU, PREȘEDINTE ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI: „Au fost luaţi banii de la investiții, în general, şi daţi la Catedrala Neamului. Ne străduim, convingem consilierii, consilierii votează în favoarea alocării de fonduri, după care aparatul primarului nu execută lucrările”.

Conducerea școlii ridică din umeri și spune că și-a îndeplinit toate obligațiile.

ELENA VASILE, DIRECTOR ADJUNCT AL ȘCOLII 179: „Din 2016 trebuiau să înceapă aceste lucrări. Am făcut toate demersurile necesare, avem un proiect și așteptăm rezultatele”.

Potrivit proiectului, în locul actualei săli de sport ar urma să fie ridicată noua clădire, cu 3 etaje și 12 săli de curs.

La ultima ședință a Consilului Local sector 1 au fost discuții aprinse legate de trecerea unor sume de bani de la reparația școlilor către alte proiecte.

DISCUŢIE ŞEDINŢA DE CONSILIU PRIMĂRIA SECTORULUI 1

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ: „Se iau 5 milioane de lei de la reparaţii curente de la şcoli şi se transferă la susţinerea cultelor. Acesta este amendamentul”.

CRISTINA GRIGORESCU, consilier PNL: „De la 179, de la 178 la fel, construire grădiniţă cu 200.000 de lei, la fel, şi pe asta o scoatem. Nu este posibil ca în septembrie să luăm bani de la investiţii, de la şcoli şi grădiniţe”.

Primarul sectorului 1 le dă asigurări părinților că lucrările vor începe în cel mai scurt timp și că partea birocratică, ce include avizele necesare, este responsabilă de întârzierea atât de mare. Iar cele 6 milioane de euro, cât ar costa lucrarea, nu sunt o problemă.

DAN TUDORACHE, PRIMAR SECTOR 1: „Să stea liniștiți, avem bani și pentru Catedrală, și pentru școala 179. Deja acum suntem în linie dreaptă, vom obține toate autorizațiile și, în cel mai scurt timp, vom începe lucrarea”.

Supraaglomerarea din şcolile din Capitală rămâne în continuare o problemă majoră, în condiţiile în care în şapte şcoli şi licee elevii învaţă în trei schimburi, iar în mai mult de jumătate din unităţile şcolare, efectivele de elevi depăşesc numărul prevăzut de legea învățământului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite