EXCLUSIV „Când merg tancurile pe străzi este, pur și simplu, înspăimântător”. O echipă TVR Moldova a stat de vorbă cu mai mulți ucraineni în urma tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

27 noiembrie 2018, 20:00

„Sunt îngrozită, nu știu la ce să mă aștept. Ne este frică într-o anumită măsură. Nu înțelegem de ce acum și nu mai devreme. Nici nu pot spune că susțin această decizie a președintelui Ucrainei”.

Oamenii se tem de război.

„Să nu înceapă război în toată Ucraina. Președintele ne-a promis atunci când candida la această funcție că războiul se va încheia peste 4 zile, dar au trecut 4 ani și jumătate și nu a luat sfârșit războiul. În est oamenii mor, pe care îi știm noi, prietenii noștri. Este groaznic”!

„Ne este jale de țară! Ucraina s-ar fi putut înțeles cu Rusia, împreună să găsească compromisuri și să ajungă la niște înțelegeri. Nu a vrut nici una, nici alta. Toată viața am trăit în zona Mării Azov, regiunea Zaporojie, și când merg tancurile pe străzi este, pur și simplu, înspăimântător”.

„Desigur că este o frică că va fi și mai rău, dar încă există speranța la ceva mai bun”.

Sunt câteva mărturii ale unor ucraineni.

Rada Supremă a Ucrainei a aprobat aplicarea legii marțiale pentru 30 de zile în 10 regiuni situate la frontiera cu zonele de risc: la granița cu Rusia, cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova și în regiunile de pe țărmul Mării Negre și Mării Azov.

Mai exact, starea de urgență va fi în: Vinița, Lugansk, Donețk, Zaporijia, Mikolaiv, Odesa, Sumî, Chernigău, Harkov și Herson.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite