EXCLUSIV Bricul Mircea a acostat din nou în Spania. Pentru prima dată, din echipaj fac parte şi studenţi străini. Cum arată viaţa la bordul navei şcoală

Bricul Mircea a acostat din nou în Spania, pentru a doua oară în acest an. Marea a fost mai blândă, iar din echipaj fac parte viitorii ofiţeri ai Marinei Române. Şi de această dată, nava şcoală a atras toate privirile. Cum arată viaţa la bord, aflaţi dintr-un reportaj în exclusivitate, realizat de colega noastră, Oana Dobrescu.

03 Iulie 2022, 21:46 Știrile TVR |

54 de zile pe mare, 5 porturi şi 4 ţări este traseul noului marş de instrucţie a viitorilor ofiţeri, cadeţi ai Academiei Navale.

Pentru prima dată, din echipaj fac parte şi studenţi străini - din Bulgaria, Polonia, Marea Britanie şi Statele Unite. Toţi se pregătesc pentru o carieră în Marină.

Nava şcoală Mircea a acostat şi în portul din Valencia, unde a atras toate privirile. Este pentru a doua oară anul acesta când bricul soseşte în Spania.

La fiecare oprire, la bordul navei urcă sute de vizitatori. Românii din Spania au venit în număr mare să pășească din nou pe tărâm românesc.

Bricul Mircea a acostat timp de 3 zile în portul turistic din Valencia, cel mai vestic punct al marşului de instrucţie la care participă 100 de cadeţi.

În ultima seară au fost invitați la bord membri ai comunităţii, ofiţeri români de la Baza NATO de reacţie rapidă, consulul României în Spania, alături de ambasador şi de alţi oficiali spanioli.

Bricul se află acum pe drumul de întoarcere spre casă, unde va ajunge pe 30 iulie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 35°C 35°C
BRASOV 29°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI