EXCLUSIV Brexit, prin ochii românilor. Nesiguri în privința viitorului, mai ales în lipsa unui acord

4 februarie 2019, 18:01

Nu e zi în care, pe Aeroportul Luton, de lângă Londra, să nu se audă limba română.

Iselin, de exemplu, s-a stabilit de mai bine de jumătate de an în Marea Britanie unde face o specializare în arhitectură. Simte însă cum, de la o zi la alta, presiunea Brexit-ului crește.

Multe companii chiar și-au amânat investițiile pentru că nu știu cum le va afecta ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Iselin are colegi englezi și așa a înțeles de ce mulți dintre ei au votat pentru Brexit.

Pe străzile din Londra se simte deja aerul schimbării, îl simt și românii care trăiesc acolo. Numărul acestora a crescut în 2017 cu 25% față de anul precedent, iar în prezent în Marea Britanie trăiesc peste 400 de mii de români.

Daniel Dore a dat Bucureștiul pe Londra în urmă cu un an. S-a obișnuit repede cu metropola britanică și cu regulile ei nescrise. După orele de muncă, Daniel se relaxează pe străzile Londrei. E impresionat de modul în care oameni veniți din toate colțurile lumii reușesc să se înțeleagă.

Autoritățile britanice au dat asigurări că drepturile cetățenilor europeni, implicit români, din Marea Britanie, vor fi protejate după Brexit, în orice scenariu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite