EXCLUSIV Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, la TVR: Sunt de părere că relația bilaterală dintre țările noastre nu a fost nicicând mai bună

Foaia de parcurs pe un deceniu în domeniul cooperării militare dintre România și SUA va continuă sub conducerea noii administrații de la Washington. Este declarația făcută de Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, în interviul de rămas bun acordat, în exclusivitate, Loarei Ștefănescu. Ambasadorul Zuckerman a făcut și câteva comentarii legate de scena politică din România. Misiunea nu poate fi niciodată pe deplin îndeplinită, a declarat oficialul american la finalul celor 13 luni de mandat.

21 Ianuarie 2021, 08:45 |
Interviu cu ambasadorul Zuckerman
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

LOARA ŞTEFĂNESCU, jurnalist senior TVR: Cum aţi caracteriza activitatea dumneavoastră ca ambasador în România?

ADRIAN ZUCKERMAN, Ambasadorul SUA în România: Cred că anul trecut a fost unul foarte bun, cred că România are un viitor strălucit în față, cred că am făcut pași uriași pe calea progresului în ceea ce privește cooperarea în domeniul militar, dezvoltarea economică, aplicarea principiului statului de drept, progrese în sistemul de justiție. Sunt de părere că relația bilaterală dintre țările noastre nu a fost nicicând mai bună. Cred că toate pietrele de temelie pe care le-am pus laolaltă anul trecut vor servi drept fundație pentru noua coaliție de guvernare.

LOARA ŞTEFĂNESCU, jurnalist senior TVR: S-a semnat o foaie de parcurs pe 10 ani în domeniul cooperării militare și al apărării. Va continua aceasta sub conducerea noii administrații de la Washington?

ADRIAN ZUCKERMAN, Ambasadorul SUA în România: Din câte înțeleg, nu am motive să mă îndoiesc de acest lucru. Foaia de parcurs în materie de cooperare în domeniul apărării va continua să se aplice.

LOARA ŞTEFĂNESCU, jurnalist senior TVR: Vă veţi întoarce în America într-o situaţie politică foarte diferită (n.r faţă de cea de anul trecut). Ce veţi face când vă veţi întoarce în America?

ADRIAN ZUCKERMAN, Ambasadorul SUA în România: Nu m-am hotărât încă ce urmează să fac. Vom vedea și vă voi anunța când voi lua decizii în acest sens...

Interviul integral este în secțiunea video.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI