Spaniolii pun mare preţ pe mâncare şi pasiunea lor pentru gastronomie merge până acolo încât aleg, în fiecare an, un oraş în care se mănâncă cel mai bine. Almeria deţine în decursul acestui an titlul de capitală a gastronomiei spaniole şi se poate lăuda cu delicatese care se găsesc doar acolo. Corespondentul TVR în Spania, Felix Damian, ne convinge să nu ocolim oraşul dacă ne facem vacanța în zonă.
Bucătăria spaniolă este una dintre cele mai variate din lume, iar Almeria se bucură și de faptul că are un litoral bogat în pește și fructe de mare.
Delicatesele care se pot gusta în această zonă din sudul peninsulei i-au dat orașului titlul de capitală a gastronomiei.
Pentru localnicii din Almeria nu există un desert mai bun decât merengue, o bezea foarte dulce a cărei rețetă se transmite de la o generație la alta.
Regiunea spaniolă este un producător important de legume care exportă masiv în multe țări din nordul Europei.
Agricultura dezvoltată în Almeria a fost un adevărat miracol economic pentru o regiune aridă și lipsită de vegetație.
În sere se produc anual 3,5 milioane de tone de legume și peste 80% din aceste roșii ajung, în doar câteva zile, din Almeria în Germania, Franța, Marea Britanie și alte țări din Nordul Europei.