EXCLUSIV Alegeri municipale şi regionale în Rusia. Simpatizanții opoziției votează candidații sugerați de o aplicație

8 septembrie 2019, 10:59

Primarii, viitorii deputați în parlamentele locale și o parte dintre guvernatori sunt aleși astăzi, în cadrul unui scrutin care nu a excelat niciodată printr-o prezență masivă la urne.

Alexandr este susținător a lui Alexei Navalnîi și a votat cu ajutorul unei aplicații create de opoziția rusă. Smart Voting sugerează alegătorilor pe cine să voteze în afară de reprezentanții puterii. Și când vorbește cu noi, Alexandr se uită în jur că nu cumva să îl aresteze poliția.

Vara acestui an, la Moscova s-a remarcat prin proteste ample de stradă. Puterea a refuzat să înregistreze candidații opoziției, din diferite motive.

La scrutinul local de anul acesta, Kremlinul nu prea a fost interesat de campania electorală. S-a concentrat mai mult pe înlăturarea candidaților incomozi, mai ales a celor  din opoziție. Rezultatul l-am văzut în urmă cu o lună, când lumea a ieșit din nou în stradă.

Pentru a anihila orice tentativă de protest în ziua alegerilor, primăria Moscovei a blocat tot centrul pentru manifestările legate de Ziua Orașului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite