EXCLUSIV Adelin Petrișor, trimisul special al TVR în Israel: Lumânări și rugăciuni de Hanuka, în centrul Tel Avivului, pentru cei 138 de ostatici deținuți de Hamas

7 decembrie 2023, 15:12

Rudele ostaticilor, la 24 de ore de la atacul Hamas, s-au organizat și au început operațiunea “Bring them home now”, adică “Aduceți-i înapoi acasă acum”. În “Piața ostaticilor” din centrul Tel Avivului sunt zi de zi mii de oameni și se organizează concerte.

Joi seara se va aprinde, în piață, prima lumânare de Hanuka, o importantă sărbătoare evreiască. Tot în Piața ostaticilor sunt așezate, pe o masă, 138 de tacâmuri și 138 de scaune, pentru toți cei care au rămas în continuare în Gaza.

Au fost aduse în piață și personalități din diverse domenii. În urmă cu câteva zile, acolo a mers și Arnold Schwarzenegger, celebrul actor american, care s-a întâlnit cu reprezentanții familiilor ostaticilor israelieni.

În timpul armistițiului dintre Israel și Hamas au ieșit din Gaza 110 ostatici, 86 sunt israelieni, iar ceilalți sunt thailandezi și un filipinez.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă