„A fost foarte greu, dar trebuie să continuăm să trăim”. Trimisul special al TVR în Ucraina: Locuitorii din Balaklia povestesc ororile la care au fost supuși. Au fost bătuți și torturați. Zeci de localnici, dispăruți

17 septembrie 2022, 19:01

Localnicii din Balaklia se plângeau că fie au fost bătuți fără motiv de către ocupanții ruși, fie unii dintre ei au fost chiar torturați, așa cum ne-a povestit Alexei, un localnic care stătea la coadă să primească ajutoare, a transmis Alexandru Costache pentru Ora de știri.

Un vecin al lui Alexei a fost deținut într-o secție de poliție de către ocupanții ruși și torturat prin electrocutare. Era vorba despre un fost militar.

De altfel, foștii militari sau cei care aveau sau au rude în armată, cei considerați partizani sau naționaliști erau țintele furiei rușilor.

Prim-secretarul Consiliului local din Balaklia a confirmat că, în acest moment, 68 de locuitori sunt dați dispăruți. Funcționarul local crede că cifra celor dispăruți ar putea fi mult mai mare.

Ministerul ucrainean al Apărării a dat publicității imagini dintr-o secție de poliție din Balaklia unde au fost deținuți prizonieri ucraineni. Unii dintre ei au scrijelit pe perete „Tatăl nostru” după ce au fost torturați prin electrocutare sau prin bătăi repetate.

În Balaklia, localnicii nu au apă, nu au gaze, nu au electricitate. Viața este deosebit de grea. Voluntarii le oferă mâncare și ajutoare.

Unul din podurile de acces în oraș a fost distrus în bombardamente. Oamenii sunt izolați, dar optimiști.

Mărturiile localnicilor

Ruşii au fugit şi au lăsat aceste echipamente, aşa că le vom repara şi le vom folosi împotriva lor„.

A fost foarte greu, dar trebuie să continuăm să trăim. (…) E al doilea război pe care-l trăiesc, aveam 6 ani când a început Al Doilea Război Mondial„.

A fost greu, nu aveam apă şi am fost nevoiţi să mergem aici la râu ca să ne spălăm, mergeam cu săpunul, erau bombardamente şi noi mergeam să ne spălam„.

A fost greu, dar slava Domnului, au plecat, vecinul meu a stat 18 zile prizonier. (…) A fost torturat cu electricitate. (…) Era fost militar, dar acum era în rezervă„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite