CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID

EXCLUSIV | 12 mii de elevi învaţă să scrie şi să citească româneşte în Spania

12 mii de elevi învaţă să scrie şi să citească româneşte la mii de kilometri depărtare. Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Română se predă în Spania de 15 ani. În câteva şcoli din Castilla la Mancha unde 20 la sută dintre copii sunt români, două săli de clasă se vor numi de acum Ion Creangă şi Mihai Eminescu.

23 Ianuarie 2023, 21:50 (actualizat 23 Ianuarie 2023, 21:51) Știrile TVR |

În Tomelloso, o localitate din Castilla la Mancha 10 la sută din populaţie este de naţionalitate română. Aşa că limba noastră se predă alături de limba lui Cervantes.

Limba, cultura şi civilizaţia română se predau în 7 ţări europene.

Daiana Cuibus, directoarea Institutului Limbii Române: Este vital pentru ceea ce înseamnă identitatea națională pentru că a-ți vorbi limba înseamnă a fi parte a unei națiuni.

Florenţa Ciobotaru, consulul României în Ciudad Real:

Este un demers cu o importantă semnificaţie pentru elevii români şi pentru comunitate în ansamblul ei destinat în a găsi ecou în rândul conaţionalilor noştri spre a transmite noilor generaţii bogăţia noastră culturală şi elementele definitorii ale spiritului românesc.

La eveniment au fost prezenţi şi primarul din Tomelloso alături de reprezentanţi ai inspectoratului şcolar din Castilla la Mancha.

 

 

RELATARE DE LA OANA DOBRESCU

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI