EXCLUSIV: Românce la Buckingham: Regina Elisabeta a II-a a fost o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, a fost o mamă, o protectoare

Mihaela Mîrzan și Nicoleta Ichim sunt două românce angajate la Palatul Buckingham care au stat de vorbă cu Vlad Ungar, corespondentul TVR la Londra, și au povestit cum era văzută regina Elisabeta a II-a de angajații de la palat și ce simt aceștia după pierderea ei.

12 Septembrie 2022, 14:23 (actualizat 12 Septembrie 2022, 14:58) Știrile TVR |

Arădeanca Mihaela Mîrzan introduce vizitatori și asigură ordinea în palatul Buckingham. A fost selectată să lucreze aici de agenția de plasare a forței de muncă și nu regretă o secundă.

Mihaela Mirzan, agent de pază la Palatul Buckingham: Având în  vedere că locurile astea le vedeai doar la televizor din România, am ajuns să lucrez aici, semnăm pe foaie cine intră, cine iese  (...) dar frumos, foarte frumos, o onoare.

Dispariția reginei se simte în întreaga atmosferă de la Palat, spune Mihaela.

Mihaela Mirzan: Oamenii sunt triști, se vede pe fețele lor că au pierdut pe cineva drag.

Nicoleta Ichim e din Galați şi lucrează în serviciul de curățenie de la reședința regală de doi ani, dar a venit în Marea Britanie cu mulţi ani în urmă.

Nicoleta Ichim, angajată a Serviciului de Curăţenie: Ca străin de 17 ani, tot englezi ne numim (...) Pierdem și noi. A fost o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, a fost o mamă, o protectoare, a protejat pe toată lumea, că e tânăr, că e bătrân, copil, pe toată lumea. O bătrânică firavă de 90 de ani, mereu cu un zâmbet.

Cele două femei au vorbit și despre noile reguli de la Palat, după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Nicoleta Ichim: Nu avem voie să mergem în partea de vest, să vizitam și în partea de est va trebui să fie liniște, lucram, dar în liniște.

Cele două românce lucrează în partea de est a palatului Buckingham, partea publică a reședinței regale, unde se află și faimosul balcon pe care iese familia regală pentru a saluta mulțimea.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 3°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 10°C 7°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI