CORESPONDENȚĂ DE LA MOSCOVA

EXCLUSIV. Proteste masive ale susținătorilor lui Alexei Navalnîi în Rusia

Rusia a fost astăzi scena unor proteste masive ale susținătorilor lui Alexei Navalnîi. Demonstrațiile, considerate ilegale de autorități, au fost dispersate în forţă și peste 1.500 de oameni au fost arestați în toată Federația, inclusiv soția opozantului rus. Cea mai mare adunare a fost la Moscova unde potrivit jurnaliștilor s-ar fi adunat peste 40 de mii de oameni. Acolo a fost și corespondentul TVR Liviu Iurea care a realizat un reportaj în EXC

23 Ianuarie 2021, 20:20 (actualizat 23 Ianuarie 2021, 22:33) Știrile TVR |

Au fost câteva momente când poliția a operat arestări chiar lângă noi. In îngesuiala și învălmășeala de acolo cu greu puteai să scapi necălcat în picioare sau reținut.

Mii de oameni au ieșit în stradă să ceară eliberarea lui Alexei Navalnîi.

Poliția a acționat în grup și punctual, arestând pe cei mai activi protestatari.

"Sunt împotriva fărădelegilor", "Eu nu mă tem..nici voi să nu vă temeți", "Libertate pentru Navalnîi" sunt doar câteva dintre pancartele pe care protestatarii le-au adus aici în Piața Puskinskaya.

Manifestele se împărțeau ca pâine caldă, iar aplauzele mulțimii nu încetau.

În zonă au fost desfășurate impresionante forțe de poliție care așteptau doar un ordin să treacă la împrăștierea mulțimii.

Alți participanți la protest au venit cu obiecte inedite, semn că au vizionat ancheta lui Navalnîi despre averea președintelui Putin.

Spre seară, poliția a început să elibereze Piața Puskinskaya. Piața Roșie a fost închisă toată ziua, iar grupurile de protestatari au fost împiedicate să ajungă la Kremlin.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 31°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 29°C 29°C
BRASOV 29°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI