EXCLUSIV. Prințul Harry al Marii Britanii s-a întâlnit a doua oară cu echipa Invictus România

Prințul Harry al Marii Britanii s-a întâlnit a doua oară cu echipa Invictus România, în timpul calificărilor pentru proba de atletism. De-a lungul celor opt zile, Televiziunea Română difuzează, în exclusivitate, imagini de la eveniment, prin trimişii speciali în Canada - corespondentul Alina Grigore şi directorul de imagine Silviu Andrei.

24 Septembrie 2017, 20:47 (actualizat 25 Septembrie 2017, 15:10) |
Prințul Harry al Marii Britanii s-a întâlnit a doua oară cu echipa Invictus România
Prințul Harry al Marii Britanii s-a întâlnit a doua oară cu echipa Invictus România
Prințul Harry al Marii Britanii s-a întâlnit a doua oară cu echipa Invictus România

Militarii români i-au oferit insigna echipei Invictus România și i-au explicat ce înseamnă lupul dacic, care e ales ca simbol.

Anterior, Prinţul Harry, cel care a înfiinţat competiţia, le-a făcut o vizită surpriză la antrenament militarilor români care participă, în premieră, la Jocurile Invictus. Românii i-au mulţumit pentru fondurile primite de la tatăl său, Prinţul Charles, cu ajutorul cărora au cumpărat o parte din echipamentele necesare.

(w500) Prințul H

Drapelul României a fluturat la Toronto, la ceremonia de deschidere a jocurilor paralimpice Invictus. Iar echipa noastră a fost primită în sală cu aplauze.

La deschidere, în prim plan au fost premierul canadian, Justin Trudeau, şi prinţul Harry, sub patronajul căruia se desfăşoară competiţia.

Militarii români concurează la șase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. Sportivii s-au antrenat patru luni pentru acest concurs.

"Invictus Games" este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi in misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Participă 550 de competitori din 17 ţări participante.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI