EXCLUSIV. Prințul Harry al Marii Britanii s-a întâlnit a doua oară cu echipa Invictus România

24 septembrie 2017, 20:47

Militarii români i-au oferit insigna echipei Invictus România și i-au explicat ce înseamnă lupul dacic, care e ales ca simbol.

Anterior, Prinţul Harry, cel care a înfiinţat competiţia, le-a făcut o vizită surpriză la antrenament militarilor români care participă, în premieră, la Jocurile Invictus. Românii i-au mulţumit pentru fondurile primite de la tatăl său, Prinţul Charles, cu ajutorul cărora au cumpărat o parte din echipamentele necesare.

(w500) PrinČul H

Drapelul României a fluturat la Toronto, la ceremonia de deschidere a jocurilor paralimpice Invictus. Iar echipa noastră a fost primită în sală cu aplauze.

La deschidere, în prim plan au fost premierul canadian, Justin Trudeau, şi prinţul Harry, sub patronajul căruia se desfăşoară competiţia.

Militarii români concurează la șase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. Sportivii s-au antrenat patru luni pentru acest concurs.

„Invictus Games” este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi in misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Participă 550 de competitori din 17 ţări participante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite