EXCLUSIV. Excursie de o zi cu autocarul

6 iunie 2020, 22:09

Agențiile de turism organizează excursii cu autocarul în condiții de siguranță pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. La urcare, pasagerii trebuie să păstreze distanță de un metru și jumătate. Accesul este permis după controlul temperaturii.

Prima oprire: muzeul Astra din Sibiu, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Europa. Și-a redeschis porțile pe 15 mai și de atunci a fost vizitat de peste 20.000 de turiști, o treime față de normalul perioadei. Tururile se fac în continuare, în condiții speciale.

Centrul istoric al Sibiul începe și el să se anime. La orele prânzului, terasele sunt pline în special cu turiști români. Patronii de localuri se plâng că numărul vizitatorilor din străinătate a scăzut drastic după începutul pandemiei. Acum, la o masă stau cel mult 4 persoane, iar mesele sunt aranajate la minimum doi metri distanță. Sunt și alte reguli.

Sibiul este una dintre cele mai sigure destinații europene pentru călătorii și turism după apariția pandemiei. Este concluzia celui mai recent studiu de specialitate al Comisiei Europene care ține cont printre altele de numărul redus de infectari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani