EXCLUSIV. 126 de localități din România au fost abandonate. Depopularea masivă este o problemă pentru țara noastră

În România sunt 126 de localităţi care au fost abandonate. Acestea au cod poştal şi există, în continuare, în evidenţele administrative. Autorităţile se tem că, din cauza depopulării masive, după recensământul de anul viitor vor constata că numărul aşezărilor părăsite este, de fapt, mult mai mare. Ba chiar vom ajunge să vorbim de mici oraşe pustiite pentru că anual emigrează peste 200.000 de români. Adică populaţia unui oraş precum Brăila.

03 Aprilie 2021, 21:00 (actualizat 03 Aprilie 2021, 22:30) |
EXCLUSIV. 126 de localități abandonate în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vlad Ion a locuit în satul Preasna, din Călărași. La sfârșitul anilor '80, locuința sa, împreună cu cele din alte două sate învecinate, au fost acoperite de apele unui lac de acumulare necesar unui sistem de irigații care nu a funcționat niciodată. A stat în casă până în ultima clipă, când apa a ajuns în bătătură, apoi s-a mutat într-o comună din apropiere. Dar singurătatea l-a urmat și acolo.

Localitățile româneșți au rămas pustii și din cauza îmbătrânirii populației, a scăderii natalității și a lipsei locurilor de muncă. Aproape o treime din populația activă a României lucrează acum în străinătate.

Statisticile arată că, în acest ritm, până la sfârșitul secolului, România va pierde 6,6 milioane de locuitori.

Localităţile cele mai afectate de fenomenul depopulării sunt cele izolate, din zone montane greu accesibile sau cele aflate la distanţă mare de centrele urbane, unde există oferte de locuri de muncă şi servicii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI